Saturday, May 10, 2014

ukir buah tembikai

Kisahnya bermula di Thailand. Jauh noo... Haha... saja nak buat intro dramatik sikit. 

Untuk gambar yang pertama tu, itulah hasil kerja tangan mengukir tembikai. Pisaunya dibeli di Thailand, masa lawatan ke sana pada Ogos 2013. Belajar kat youtube je. Itu yg kasar semacam je hasilnya. Belum boleh ambil tempahan lagi. Buat hobi sendiri je la.


Yang kedua ni hasil kerja tangan melipat-lipat belon. Merasa la menjadi. Tak tau la ni poodle atau zirafah. Belasah je la. Mula-mula tak berani. Dah lama-lama tu, macam best je bila dapat buat. 

Moral of the story, kena rajin mencuba. Jadi tak jadi, itu lain hal. At least kita dah cuba untuk dapatkan skill baru. Begitu juga dengan perniagaan low risk macam Shaklee. Kalau membeli sebagai ahli pun tak nak cuba, manakan nak dapat bonus 4, 5 angka sebulan. Kena la cuba dulu. Paling tidak, dapat bantu tingkatkan tahap kesihatan dengan makan supplement dan vitamin Shaklee yang berkualiti tu.

Akhir kata, kalau tak ditiup belon, manakan dapat poodle nya.  :-)


No comments: