Tuesday, November 29, 2005

Perempuan Bogel

No, I have not seen a nude women recently. Technically no. But, if you are like me, who read the newspaper and watch the news (if you can call them news) on tv, you'd have seen a video clip of Chinese women ear squatting naked. I am tempted to challenge the 'facts' reported, but I am more concerned about the lack of one vital information. Have I missed the report? Or have the news editor missed the fact from their report?

What the heck the women was detained for? Why does this piece of information not reported everyday (just like the picture being printed every day?). WHY?

(heheh... sajer jer dramatik sket)

Monday, November 28, 2005

Kasihku Padamu

Aku tahu aku sungguh-sungguh sayang padamu
aku sedar aku rindu benar-benar
aku dapat rasakan kasihku padamu
menyentuhmu dengan suaraku
membayangkan senyumanmu
memelukmu dalam mimpiku

Moga kau tahu
semua ini sayang
ada padaku, untukmu

Dan bila bertemu nanti
kucuplah aku seperti dulu
untuk kusimpan sebagai bukti dan kenangan
kau juga sayang padaku

Friday, November 25, 2005

Budak baik

Susah gak nak jadi baik.

1) Kadang-kadang kita baik, tapi orang balas tak baik dengan kita.
2) Kadang-kadang kita nak baik, tapi orang tak nak baik dengan kita.
3) Kadang- kadang orang buat baik dengan kita, kita pulak tak leh nak buat baik dengan dia.

Baru-baru ni, ada hamba Allah yang nak aku buat baik dengan dia. Tak kenal sangat pun; dah dia contact aku baru aku tahu nama dia. Dia minta tolong. Ingat nak mintak tolong apa… rupa-rupanya nak mintak tolong top-up kredit phone dia. Huk aloh! Berani dan straight to the point sungguh. Dia kata dia akan bayar balik. Dia mintak tolong pun sebab duit dia kena curi. Mmmmm… nak percaya ke ni? Dilema… dilema…takut kena kes nombor satu di atas.

Dulu pernah gak orang bermanis mulut dengan aku. Kalau nak disukat manisnya, memang kalah En Manisnya yang dalam Labuna-Labuni itu. Dalam bulan posa lak tu. Last-last, duit aku kena kapur. Chiss…. Diabetis la sesiapa yang memaniskan mulut untuk menipu orang lain.

So, setelah permintaan pertama dilaksanakan (aku top up, tapi kurang daripada jumlah yang dia mintak), dia ada permintaan kedua pulak. Isskk… ni dah kes teknik foot-in-the-door nih. Alamak…. Cam ne? Nak percaya lagi ker? Aku tak kenal dengan budak ni. Bila aku cakap aku akan cuba penuhi, dia senyap jap.

Tapi, tak lama. Dia ada permintaan ketiga. Dia nak jugak aku top up kredit dia lagi. Melebihi permintaan asalnya. Mak eh…. Nak percaya ke? (Motif apa nak kredit bebanyak? Lungap benor ke habiskan kredit?).

Peluang nak menabur budi dah ada di depan mata. Boleh cuba jadi baik tanpa apa-apa prasangka. Mungkin betul dia dalam kesusahan dan akan bayar balik apa-apa yang dia berhutang dengan aku. Tapi, boleh percaya ke?

Thursday, November 24, 2005

Ice, Baby

Yesterday evening I went to a Deepa Raya open house hosted by MiTV at Manhattan Ballroom, Berjaya Times Square (thanks A and A (nak nama sebenar ke?) for the invitation). It was the first time I set my foot there. For this posting, I do not with to comment on the opulence of the venue. No, sir. I mean, Ritz Carlton, a close neighbour, is much more luxurious. But I was nonetheless impressed. The washroom is spacious, clean and stately. The paintings adorning the walls beckoned me to inspect them closely. Overall, the atmosphere transpotted me briefly to a make believe US city, which is hard to resist, with names like Bronx, Manhattan, Big Apple, and Seventh Avenue surrounding you. Yeah! This posting is really not about the venue.

It is really about my choice of drinks there. (Dissappointed?) There were both cold and hot drinks. I chose the hot one, a teh tarik. The reason being I want to abstain from anything with ice. Ice is not good for me for several reasons: sinusitis, cold, back pain, and several others. I was about to find out just what 'several others' might include.

After the open house, I went back to campus for badminton with J and L, (not actual initials) and my brother. I have taken hiatus from badminton for more than two months. And I was really thirsty after 1 1/2 hours of play. When my brother and I got home, he fixed a cold drink. And guess what yours truly chose to drink! Yup, three doses of that cool, refreshing drink. I thougt, the heck with it. Just drink it. Que sera sera. Little did I know the drink could be implicated to a physical condition previously grouped under 'several others'.

This morning, I woke up with a heavy sensation on my right eye. The eye ball itself felt heavy. I instantly know that it must be red. And true enough, when I look at myself in the mirror (ugghhhh.. I think I need a haircut), I saw my right eye was indeed red. In fact, redder than usual. So, my friends, it seems that your truly will have to strike ice of off my permissible-to-eat list. No more ice for me, baby.

Monday, November 21, 2005

Senja Nan Merah













Suatu senja di Putra Jaya

Pantun Rindu


Kalau tuan hendak ke kota
tinggalkan hamba sehelai baldu
kalau lama hilang di mata
tentu hati menanggung rindu

(ditulis masa nak ke Kota Kinabalu dulu)

Penangan Tsumawi



Mawi certainly has a special place in the Malaysian music industry. And that is actually an understatement. I have experienced the impact that he has on a more personal level.

On the way to KL (a week after hari raya), I made a stop at Restoran Jejantas Sg Buloh for lunch. Both my parents and Marwan were with me. During lunch, Marwan shifted about and announced that he wanted to pee. So, we went to the toilet for him to do his business. So, that's done. When I was zipping him up, he made a soft cry of “aduh!”. Is he hurt? I was not overly alarmed (because I know I’ve done my job carefully), but concerned, none the less. Without really missing a beat, he looked up to me, breaking into a smile, and said, “aduh Saliha.”

I can only join him smiling.

PERPISAHAN YANG SEMPURNA

Sepasang tangan bersalaman
menanda sebuah perpisahan
ada yang ingin berlalu
apabila lerai salam yang kejap


Mungkin disusul sebuah dakapan
sentuhan dekat terakhir
sehingga masa dengan izin
menemukan semula dua jiwa
dua jasad yang sama, doanya

Mungkin ada air mata
mengiringi hiba sebuah perpisahan
terbit dari rindu yang lahir awal
sebelum jauh berjauhan
selepas dekat berdekatan

Sepasang tangan bersalaman sebuah dakapan air mata iringan

Cukupkah ini melengkapkan ritual sebuah perpisahan
mampukan melahirkan redha di hati
pada melepaskan insan yang melekat di jiwa
pada menyirami janji bertemu kembali
pada menenangkan ombak sebak di dada

Kekosongan yang masih belum dapat kunamakan
pada perpisahan yang kesekian kali
memberi aku satu ajaran
tiada sebuah perpisahan yang sempurna

Yang nyata di depan mata ialah
peluang yang luas terbentang
untuk menyempurnakan
sebuah pertemuan

Thursday, November 17, 2005

Boomerang

Something that I want to share, before updatingwith what went on during raya. The following excerpt is verbatim from a final exam paper I marked recently.
====================

Question: When do persuasive attempts “boomerang” and why?

Answer: Boomerang is a game famous in Australia. It is such social norm playing boomerang there. For those who are enjoy with it related to the normative social influence.

====================

It seems like my attempt to persuade this student to READ the text book had failed.