Sunday, January 05, 2014

Nasi sudah menjadi bubur

Kalau pergi buffet breakfast hotel, makanan inilah yang akan dicari. Asasnya simple; nasi direbus dengan air. 'Kemewahannya' terletak pada banyak mana bahan-bahan tambahan. Biasanya ada kacang tanah goreng, ikan bilis goreng, minyak bijan, daun bawang dan taucu. Lagi 'grand' buffet spread, lagi banyak la bahan. Sampai ada yang tak kenal pun bahannya. Yang penting, simple dan sedap. Dan kurang lemak. Sihat, insyaAllah.

4 comments:

Muhammad Faiz Mohamed Saaid said...

makan kat hotel ni, jarang ada yang betul betul sedap

Harris Shah Abd Hamid said...

hit and miss jugak. Depends on sapa chef di dapur

aqmahoocyunkqamo said...

sedap ke tak..itu blkg citer..yg penting halal dan besih

Harris Shah Abd Hamid said...

betul jugak .. macam vitamin dan supplement..ada yang rasa tak sedap, tapi bagus utk badan