Sunday, March 09, 2014

buat poster dengan photoscape


Ni hasil kedua selepas installed Photoscape jap tadi. Mulanya, agak cuak gak...sebab tengok user interface macam intimidating. Dah macam photoshop pulak. Tapi, godek sikit-sikit, dapat jugak la buat poster yang simple.

Nasihat untuk yang nak download Photoscape, prosesnya agak mengelirukan. Berapa kali ntah kena tekan butang 'download'. Sepatutnya boleh lebih straightforward. Options masa nak install jugak kena diperhatikan betul2. Jangan main tekan 'OK' je. Sebab ada beberapa software lain yang installer tu suggests utk install. So, jangan terkejut kalau lepas install photoscape, ada beberapa program lain pun turut muncul kat komputer korang.

Gambar kat atas tu hasil kedua. Dah mentioned tadi kan? Mana hasil yang pertama? oooo... yang pertama tu akan muncul bulan depan, dalam ruangan Senda Selasa. So, tunggu hari Selasa kedua bulan depan ya.

Jom kita minum kopi.

No comments: