Friday, July 11, 2014

Alat bantuan pembentangan

Panjang tak nama alat ni? Tak tau la sebetul-betulnya apa nama thingamajig ni dalam bahasa Melayu. Kalau dlm BI, boleh panggil remote clicker. Apapun namanya, inilah teman yang baik dalam membuat pembentangan yang melibatkan PowerPoint.

Tarikh belinya dah tak ingat, rasanya tahun lepas. Waktu tu ada siri pembentangan (Critical Thinking and Problem Solving) dengan staf Sime Darby Medical Centre. Rasa berbaloi kalau ada clicker sendiri. Maka, beli la satu sebagai pelaburan. Setakat ni, pelaburan tu berbaloi. Dah banyak kali guna. Dalam kelas pun boleh pakai. Very de convenient one lah. Tak de la kena 'rantai' ke laptop bila membuat pembentangan. dan memang aku ni jenis yang suka berjalan2 waktu mengajar/membentang. So, sesuai sangat la guna benda ni.

Pagi ni, clicker ni akan digunakan lagi untuk Academic Literature Review workshop. Thank you Allah for providing me with an efficient and reliable device to ease my work.

No comments: