Tuesday, January 04, 2011

rumah lama: sebelum berpindah

Ni gambar2 di rumah lama (Borrowdale).

Ni dapur: saiznya lebih sket dari sekangkang kera. Tapi, bila time berpindah, rasa macam tak habis2 barang yang dikeluarkan dari dapur. Banyak jugak isi perut dapur ni. Selain barang yang dibeli sendiri, ada juga barang yang diwarisi.




















Ni pulak pemandangan dari ruang tamu. Tak tau la apasal botol J2O tu ada kat situ. Pokok bunga tu masih survive di rumah sekarang ni. Ada keluar bunga baru lagi. Tapi tak selebat dalam gambar ni.














Ni pulak bunga yang dah kering. Diangkut bersama bunga segar dalam pasu (sekarang dah on the way menjadi kompos).














Ni pokok yang banyak jasa. Dah berkali2 guna daun dia, terutama untuk masak nasi. Wangi je bau nasi kalau pakai bay leaves ni. Kat Malaysia nanti nak cari dan tanam di rumah.














Ni pulak antara harta warisan, ehsan Kak Yong yang memang rajin bercucuk tanam. Merasa la jugak makan daun kesum dari pasu ni.




















Yang ni belon udara panas. Yang biru-hijau tu ayah buat. Yang purple tu ayah gak yang buat, tapi Marwan dan Ummi yang warnakan. 'Makhluk' dalam basket tu Marwan yang buat. Up up and away! Pindah ke rumah baru.


































No comments: