Wednesday, December 23, 2015

Beri laluan kepada vip!

Di zaman Najib ni, banyak lawak pedas dan lawak masin yg keluar. Bukan orang politik je yg ada spin doctor. Orang awam pun ramai yang jadi pakar spin. Contohnya, ada baca statement 'kalau vip nak laluan, bangun awal.'
Tak pelik sebenarnya kalau ramai yg meluat nak beri laluan kpd vip yang diiringi escort polis.

Aku pulak, meluat juga kpd orang yg perasan vip. Dok kat belakang jauh setengah batu dah beri high beam. Nak membelah trafik macam Nabi Musa a.s. belah lautan Merah agaknya. Bila dah dekat, cucuk dan himpit. Walaupun kat depan kita ada kereta. Ada ruang pun untuk jarak selamat je.

Orang macam ni arrogant lebih drpd menteri. Kalau dialah antara golongan 'anti beri laluan kpd VIP', memang wajar pasang high beam kuat2 kat muka dia. Kot2 boleh nampak sinar hidayah.

No comments: