Wednesday, May 14, 2014

Best berniaga Shaklee

Apa yang bestnya berniaga Shaklee?

1. Dapat makan supplement dan vutamin yg branded dan high quality. Kalau tak berkualiti, bukan Shaklee namanya. Ni company yang laburkan berjuta-juta dollar utk pastikan produk dorang bersih, berkualiti dan mesra alam sekitar. Lagipun, bila dah makan, baru lebih senang nak share dengan orang lain tentang kehebatan produk Shaklee

2. Dapat cabaran untuk memperbaiki diri. Berniaga secara networking ni bukan boleh buat main-main. Yang akan berjaya ialah yang jujur, kerja kuat, berdisiplin dan fokus. Semua tu adalah ciri-ciri diri yang perlu dipertingkat kalau nak berjaya. Sebelum mengembangkan akaun bank, kena kembangkan peribadi dulu. So, Shaklee jadi motivasi untuk memajukan diri.

3. Dapat tambah skill dan pengetahuan yang memang berguna. Istilah yang org mungkin gunakan ialah transferable skills - boleh guna di banyak situasi dan organisasi. Takat join Shaklee ni, dah bertambah pengetahuan tentang penjagaan kesihatan menerusi pemakanan. Dapat juga skill tentang blogging. Nak buat kerja lain jadi lebih mudah dengan skill baru ni.

4. Dapat ganjaran dari Shaklee. Leaders Shaklee cakap pasal 3C: Cash, Car and Conference. Bagi yang rajin dan kuat usaha, ganjaran berbentuk wang tunai (bonus), tabung kereta, dan persidangan (domestik dan antarabangsa) sedia menunggu. Sikit atau banyaknya bergantung kepada diri sendiri. Kalau nak cepat naim pangkat, gandakanlah usaha.

5. Secara personal, saya suka shopping. Tambah pulak kalau dapat upah bila shopping untuk orang lain. Nikmatnya!!!! Bila dah ambil barang kat kedai, poskan kat customer. Macam dalam gambar kat bawah ni. Poskan utk kawan yang jauh nun di Sabah. Rasa kaya bila handle barang2 yang berkualiti. Nak break rekod peribadi poa barang lebih rm1,000.

Cukup ke 5 alasan ni? Atau nak tau cerita lain lagi? 

No comments: