Thursday, May 01, 2014

alternatif kepada botox


Aiyoooo..... kat klinik biasa pun ada buat treatment botox ke? Terang-terangan lagi buat promosi cam tu. Kalau dengan Shaklee, SID tak leh buat iklan sebegitu. Hanya syarikat je yang boleh buat iklan terang-terangan. Sebagai SID, kena bergerak secara online (blog, FB, etc) atau offline (jumpa orang face to face).

Berbeza strategi marketing. Shaklee juga menawarkan sesuatu yang berbeza berbanding klinik botox. Weh..... tak yah le cucuk sana sini untuk kelihatan muda. Kesian otot muka 'dimatikan' semata-mata nak nampak kulit muka tegang. Sebagai alternatif, ada beberapa produk yang boleh diambil sebagai sebahagian daripada pemakanan biasa.

Yang paling best ialah Vivix. Bila gabungkan dengan vitamin C dan Collagen Powder, akan dapat manfaat kecantikan luaran dan dalaman, insyaAllah. Biarlah catik tu menyerlah dari dalam ke luar, daripada luaran je yang nampak cantik dan tegang. Vitamin C tu, selain boleh dimakan begitu saja, boleh jugak dihancurkan dan buat macam bedak lulur (masker).


Alternatif kedua, kalau Vivix digabungkan dengan Nutriferon, dia jadi anti-aging set. Kombinasi ni boleh bantu lindungi diri daripada faktor2 yang luaran yang membuatkan kita jadi 'tua sebelum waktunya'. So, tak perlu risau sangat kelihatan tua sedangkan jiwa masih rasa muda.


Nak pilih injek atau makan?

No comments: