Wednesday, April 30, 2014

Naik Pangkat Dalam Shaklee


Gambar dua poster ni diambil di kedai Shaklee Taman Sri Rampai. Yang kiri tu SID yang naik pangkat (rank) pada November. Yang kanan tu yang tersenyum bangga pada December. Bila perhatikan betul-betul, ada empat Senior Key Coordinator yang naik rank pada November yang terus naik rank ke Master Coordinator pada December. Perghh...... dalam sebulan je layak terus naik ke pangkat yang lebih tinggi. Gayat woo... tinggi pangkatnya tu. Bonusnya tiatp-tiap bulan pun tinggi la gak tu.


Yang nak dihighlight kat sini ialah, kenaikan pangkat tak terhad. Kalau rajin usaha, dapat le naik pangkat. Macam empat orang SID ni buktikan, dalam sebulan je dah boleh naik ke Master daripada Senior Coordinator. Tak payah susah2 fikir pasal KPI yang berubah-ubah atau tak relevan dengan skop kerja. Kerja sebagai SID ialah sharing untuk generate sales. So, KPI berdasarkan sales dan jaringan sales. Tu je yang penting. Tak payah pening kepala nak fikir pasal annual performance review, penilai yang bias, isu kipas atau aircond boss, dan segala mak nenek yang menyerabutkan kepala.

Kejayaan adalah habuan kepada yang rajin berusaha. Shaklee memudahkan anda mendapat habuan yang anda layak terima. Selain bekerja, anda juga menambahkan nilai kepada hidup orang lain (terutamanya dalam rangkaian perniagaan anda). Anda juga tentu menambah nilai kesihatan dan kebaikan pada diri sendiri dan keluarga.

Begitulah ceritanya untuk naik pangkat dalam Shaklee. Kalau nak memulakan cerita kejayaan anda, jom mulakan dengan menjadi SID Shaklee secara percuma.

No comments: