Tuesday, April 29, 2014

Jadi ahli shaklee secara percuma?

Betul ke boleh jadi ahli Shaklee secara percuma?

Ya. Dan istilah yang lebih tepat ialah Shaklee Independent Distributor (SID). Kalau rasa tak nak percuma, boleh bayar RM75 untuk mendaftar sebagai SID. Lepas tu, tak perlu nak renew. Pendaftaran tak terbatal selepas setahun, atau kalau 'tak cukup' sales. Keahlian sepanjang hayat ya.

Kalau nak mendaftar secara percuma, just kena beli barang yang bernilai 200UV.  UV tu bukan matawang Uganda ya. Kalau ikut RM, nilainya lebih kurang RM700.  Setiap produk Shaklee ada nilai UV. So, kalau korang nak jadi pembeli yang bijak, elok la membeli kombinasi yang terbaik dan dapatkan pendaftaran percuma. Kalau tak mendaftar, tak layak dapat harga SID. So, korang untung dua kali: dapat diskaun harga barang, dan dapat pendaftaran percuma (bernilai RM75).

Kombinasi barang yang boleh melayakkan korang dapat pendaftaran percuma ialah:












1.  Vivix 2 botol (untuk mak dan ayah, atau utk korang dan pasangan. Kalau tak de pasangan, cari pasangan yang boleh jadi teman buat bisness Shaklee)











2. Collagen Powder 3 kotak. Ni kalau korang nak kulit kelihatan lebih cantik dalam masa 3 bulan (sekotak sebulan). Atau kalau korang nak makan sekotak, dan beri kat mak sekotak, dan kakak sekotak.









3. Vivix, Nutriferon (Anti-ageing set) dan ESP (untuk tenaga bekerja).


4. Vivix, Collagen, dan Vitalea (cantik dan dan kesihatan umum)















5. Set satu keluarga: alfalfa, B complex, Omega, Ostematrix, vitamin C, ESP, GLA (untuk kakak2 dan makcik2), mealshakes (untuk anak2 yang susah nak makan), . 

Silalah pilih set yang mana satu idaman qalbu.

Sorong papan tarik papan
buah keranji dalam perahu
suruh makan saya makan
suruh beli pun saya laju

Jom makan produk Shaklee. 


No comments: