Saturday, March 08, 2014

Resepi ESP Merah Jambu

Kita mulakan dengan bahan-bahannya.



Bawang merah, bawang putih dan biji ketumbar ni adalah bahan-bahan yang tak diperlukan dalam resepi ni. So, kita ketepikan je dulu. Lain hari baru nak buat rendang.  Untuk Resepi Merah Jambu ni, bahan2nya sikit je: dua scoop ESP Shaklee, dan beberapa sudu sirap merah mengikut sedap lidah.



Masukkan sirap dan ESP dalam bekas goncang, lepas tu tunjukkan kat side-kick yang sedang menolong korang kat dapur tu. Side-kick ni merangkap QC yang nak pastikan korang tak mencemarkan ESP dengan bahan-bahan yang tak sepatutnya seperti bawang merah dan bawang putih. Side-kick yang ada ni tak boleh diberi kepercayaa untuk menolong, so ayahnya la yang kena masukkan air (jangan air panas pulak ... habis musnah punah zat dalam ESP tu nanti) dan goncang campuran. (jangan lupa tutup dulu bekas tu, baru boleh goncang macam bancuh susu botol untuk anak. Senang sket ESP nak larut. Kalau tak...berketul2 jadinya).


Tengok side-kick ni.....belum sempat goncang dia nak rasa dah. Ishhh....tak sabor-sabor.



Ta da.....untuk tambahkan nikmat untuk lidah dan tekak, boleh letak dua tiga ketul ais kiub. Ais bentuk piramid, trapezoid, atau beruang kutub pun boleh juga. Janji sejuk.


Siap ada bunyi 'aaah' lagi tu. Dapat seal of approval daripada QC.

So, jemput cuba resepi ESP Merah Jambu. Yang merah tu sirap, yang jambu tu korang la ...minum ESP boleh makin cantik kulit. Kalau nak dapatkan ESP, contact pak alang kat 0132408451 (sms, whatsapp, telegram)

No comments: