Thursday, January 02, 2014

Faedah Vitamin E

Tak de plan nak update blog hari ni. Sebab cabaran kepada diri ialah nak post sekali sehari. Semalam dah terlajak post. Hari ni pun nampaknya terlajak post jugak.

http://www.bbc.co.uk/news/health-25552768

Ini semua gara-gara artikel dalam berita BBC. Kalau nak tahu kesan Vitamin E, sila baca sendiri. Kalau nak baca tafsiran saya, sila teruskan membaca.

Kalau ikut berita tu, kajian saintifik menunjukkan orang tua yang makan vitamin E lebih cergas mentalnya berbanding yang tak makan. Di kalangan pesakit Alzheimer, fungsi mental memang akan merosot. Tapi kesan rosotan tu dilihat lebiih perlahan di kalangan mereka yang makan Vitamin E.

Ini satu bahan bukti kebaikan (toiyyiban) Vitamin E. Di samping cari yang halal, kita cari yang toiyyiban, kan? Kalau nak cari Vitamin E Shaklee, carilah saya.

No comments: